Sayın Cumhurbaşkanımız, 250 Yatak Kapasiteli Çarşamba Devlet Hastanemizin Açılışını Telekonferans Sistemiyle Gerçekleştirdi
06 Mart 2019

250 Yataklı Yeni Çarşamba Devlet Hastanemizin açılışı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından telekonferans sistemiyle yapıldı.

Cumhurbaşkanımızın İstanbul Kasımpaşa Kızılay Meydanı’ndan canlı yayınla gerçekleştirdiği törende, Valimiz Osman Kaymak, açılış kurdelasını 65. Hükümet Sağlık Bakanı ve Samsun Milletvekilimiz Ahmet Demircan, 60. Hükümet Bayındırlık ve İskân Bakanımız Mustafa Demir, Samsun Milletvekillerimiz Çiğdem Karaaslan, Yusuf Ziya Yılmaz, Fuat Köktaş, Orhan Kırcalı, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ve protokol üyeleriyle birlikte kesti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programda bir konuşma yapan Sağlık İl Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, “ Ortaya çıkan bu güzel eser biliyorum hepinizi, bizi olduğu kadar heyecanlandırıyor. 56 milyon liraya yatırımla tamamlanan yeni hastane binamızda Sağlık Bakanlığımız ve Cumhurbaşkanımızın destekleri sayesinde en üst düzey teknoloji tıbbi cihazları kullanma imkanı bulduk. Yeni hastanemizin tıbbi cihaz ve teknolojik altyapısı şehir hastaneleriyle yarışacak kadar güçlü. Bu özellikleriyle yeni Çarşamba Devlet Hastanemiz inşallah önümüzdeki 50 yıl içerisinde ilçemizin ve bu hastanemizden hizmet alan bölge insanımızın sağlık ihtiyacını karşılayacak.” dedi.