Meme Kanseri Erken Tanı Algoritması Düzenlendi
05 Mart 2020

Meme Kanseri taramaları 1.Basamak sağlık hizmetleri kapsamında yapılmakta, şüpheli sonuçlar çıkan bireyler ileri tetkikler yapılmak üzere teşhis merkezlerine yönlendirilmektedirler. Meme kanseri tarama programının devamındaki teşhis ve tedavi hizmetlerinin önemi nedeni ile tarama algoritmasında yer alan güncel veriler konusunda bilgilendirilmeleri, klinik becerilerin artırılması ve ilimizde tarama, erken tanı ve tedavi hizmetlerinde görüş birliğine varılabilmesi amacıyla kamu hastanelerimizde görev yapmakta olan Genel Cerrahi, Radyoloji, Patoloji uzmanları ile KETEM'lerde görev yapmakta olan doktorlarla birlikte Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı tarafından 29 Ocak 2020, 20 Şubat 2020 ve 27 Şubat 2020 tarihlerinde İl Sağlık Müdürlüğü A Blok 7. Kat toplantı salonunda Samsun Eğitim Araştırma Hastanesinde Genel Cerrahi biriminde görev yapmakta olan Doç. Dr. Gültekin Ozan KÜÇÜK’ün sunumuyla Meme Kanseri Erken Tanı Algoritması Eğitim ve İştişare toplantısı yapıldı.