Sağlık İl Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali ORUÇ, Çarşamba Devlet Hastanemizi Ziyaret Ederek Yapılan Çalışmalar Hakkında Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Uğur SEZGİN'den Bilgi Aldı
20 Ağustos 2021

İl Sağlık Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, Çarşamba Devlet Hastanemizde incelemelerde bulunarak, yapılan çalışmalar ve son düzenlemeler hakkında Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Uğur Sezgin’den bilgi aldı.

Ziyarette pandemi gibi zorlu bir süreçte yeni hizmete giren sağlık tesislerinin önemini bir kez daha gösterdiğini belirten Sağlık Müdürümüz, Samsun’da yenilenmemiş ya da yenilenme sürecine girmemiş ilçe devlet hastanesinin neredeyse kalmadığını; Çarşamba, Bafra, Lâdik, Havza, Vezirköprü, Asarcık, Terme, Kavak, Salıpazarı, 19 Mayıs ilçe hastanelerinin yenilenerek hizmete girdiğini, Alaçam – Yakakent ve Tekkeköy Devlet Hastanelerinin ise çalışmalarının devam ettiğini vurguladı.

Yeni hastanelerin artan yoğun bakım ve servis yatak sayıları, sundukları modern tedavi imkânları ve sağlık çalışanlarının özverili mücadelesi sayesinde, pandemi döneminde güçlü ve etkin bir sağlık hizmeti sunmayı başardığını ifade eden Sağlık Müdürümüz, Çarşamba Devlet Hastanesinin de, bu dönemde tüm hastanelerimiz gibi hayati bir rol üstlendiğini ve hastanede 3200’ün üzerinde Covid 19 hastasının servis koşullarında; 1180 hastanın ise yoğun bakım ünitelerinde tedavi edildiğini söyledi.

Çarşamba Devlet Hastanesinin pandemi döneminde adeta kendi bölgesinin ve çevre ilçelerin nefesi olduğunu, onları Covid 19’un ölümcül etkilerinden koruduğunu söyleyen Sağlık Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç:

“Yeni hastanemiz hizmete girdiği günden bugüne geçen 2,5 yılda 2 milyonun üzerinde hastanın ayaktan, 30 binin üzerinde hastanın ise yatarak tedavisini tamamladı. Ortalama yıllık büyük ameliyat sayısı yeni hastanemizde 5 binden 9 bine; poliklinik sayısı da yine yıllık 900 binden 1 milyonun üzerine çıktı.

Bu rakamlar ilçe hastanelerimizin kendi bölgeleri için ne kadar önemli bir fonksiyona sahip olduklarını ve yenilenmelerinin önemini bize gösteriyor. Yeni tesislerimiz hem bölgelerine hizmet sunuyorlar hem de il merkezindeki sağlık yükünü paylaşarak önemli bir fonksiyonu yerine getiriyorlar.  Bu çalışmada emeği geçen tüm sağlık çalışanlarımıza Çarşambalılar ve bölge insanı adına teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.