Özel Atasam Hastanesi Personeline Akılcı İlaç Kullanımı Eğitimi
30 Nisan 2018

Akılcı İlaç Kullanımı DSÖ tarafından; kişilerin klinik bulgularına ve bireysel özelliklerine göre uygun ilaca, uygun süre ve dozda, en düşük maliyette ve kolayca ulaşabilmeleri olarak tanımlanmıştır.

Antibiyotiklerin yanlış nedenlerle veya doğru olmayan biçimde kullanılması, bakterilerin sonraki tedavilere karşı direnç göstermesine neden olabilir. Bunun sonucunda ise, daha sonra antibiyotiğe ihtiyaç duyulduğunda antibiyotikler işe yaramazlar. Bu yalnızca antibiyotiği uygun olmayan biçimde kullanan kişi açısından değil, sonradan dirençli bakteriye yakalanma riski olan herkes için tehlike oluşturmaktadır. Bu nedenle “Akılcı Antibiyotik Kullanımının” konusunda toplum bilincinin artırılmasında sağlık çalışanları ile hasta ve hasta yakınları birlikte hareket etmelidir.

Bu amaç doğrultusunda 18 Nisan 2017 Salı günü AİK İl Temsilcisi Dr.Ayça ESEN tarafından Özel Atasam Hastanesi personeline “Akılcı İlaç Kullanımı/Akılcı Antibiyotik Kullanımı” konulu bilgilendirme yapılmıştır.