Sağlık Müdürlüğümüzün Avrupa'daki Halk Sağlığı Hizmetleri İncelediği Erasmus Projesi Tamamlandı
26 Aralık 2020

AVRUPA BİRLİĞİ PROJEMİZ KAPSAMINDA ÜLKEMİZİ TEMSİL EDEN ÖĞRENCİ, ÖĞRETMEN VE EĞİTİCİ SAĞLIK PERSONELLERİMİZ YURTDIŞI STAJ VE EĞİTİM FAALİYETLERİNİ BAŞARIYLA TAMAMLAYARAK BELGELERİNİ ALMAYA HAK KAZANDILAR.

Samsun İl Sağlık Müdürlüğümüz koordinatörlüğünde Darüşşifa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bafra İb-ni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ortaklığıyla yürütülen Erasmus+ Programı Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği “HALK SAĞLIĞI HİZMETLERİ ALANINDA ÖĞRENCİ STAJI VE EĞİTİCİ EĞİTİMİ” adlı Personel Hareketliliği projesi kapsamında 06.05.2018-19.05.2018 tarihleri arasında staj ve eğitim faaliyetleri Macaristan’ın Budapeşte Şehrinde gerçekleştirilmiştir. Yurt dışı ortağımız META-Don Bosco Szakközépiskola ile Müdürlüğümüzün işbirliği halinde oluşturduğu eğitim staj programı doğrultusunda Ülkemizi ve İl Sağlık Müdürlüğümüzü temsilen 12 eğitici sağlık personeli  12 gün iş başı eğitim ve 4 refakatçi öğretmen eşliğinde 15 öğrenci  14 gün Budai Irgalmasrendi Kórház, Géniusz Plusz Oktatási Kft., Olajág Otthonok, Védőnői Szolgálat kurumlarında staj yapmış ve eğitim görmüştür.

Halk Sağlığı Hizmetlerinin “Sağlıklı Yaşlanma, Yaşlı ve Engelli Hizmetleri, Aile Hekimliği, Ruh Sağlığı, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Aşılama, Obezite, Tütün ve Madde Bağımlılığı, Çocuk, Kadın ve Üreme Sağlığı Hizmetleri, Sağlıkta İnsan Kaynakları ve Mali İşler Yönetimi, Kanser Taramaları, İş Sağlığı ve Güvenliği, Sağlık Sektöründe Kullanılan Eğitim ve Öğretim Yöntemleri, Personel Eğitimi”  konularında  Müdür Eva Kukely, Eğitim Baş Hemşiresi Ivett Somogyı, Eğitim Hemşiresi Monika Schmidt, Acil Eğitim Hemşiresi Anita Kratochvıll’in sorumluluğunda staj ve eğitim faaliyetleri gerçekleştirilmiştir.

Macaristan eğitim ve staj faaliyetimiz sonrasında Ülkemize dönen Eğitici katılımcılarımız ile İl Sağlık Müdürlüğü Başkan Yardımcısı Hatice ÖZ’ün başkanlığında 30.05.2018 tarihinde Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirilmiştir. Değerlendirme Toplantısında Macaristan’da Halk Sağlığı Hizmetleri ve Sağlık Alanında Öğrenci Yetiştirilmesi konuları değerlendirilerek rapor haline getirilmiştir.

Avrupa Birliği Projemiz 07.06.2018 tarihinde iftar yemeği ve ardından Belge Töreni ile gerçekleştirilen Kapanış Töreni ile sonlandırılmıştır. Proje yürütücüsü İl Sağlık Müdürlüğü Ar-Ge ve Sağlık İnovasyonu Birim çalışanı Seda HAKYEMEZ’ in Faaliyet Öncesi, Faaliyet Sırasında ve Faaliyet Sonrası Gerçekleştirilen Etkinlikler ve Proje Raporu hakkında bilgilendirme yapmasının ardından, katılımcılarımıza Uluslararası tanınırlık belgesi olan Europass Hareketlilik Belgesi, yurt dışı ortağımız tarafından düzenlenen Katılım Sertifikası ve dil kursundan başarılı olanlara Halk Eğitim Merkezimiz tarafından İngilizce Kurs Bitirme Sertifikaları verilmiştir. Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali ORUÇ, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Mehmet KILINÇ Personel Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı Kamil GÜLER, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Hatice ÖZ , Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Erdinç ÖZOĞLU ,Sağlık, İlaç ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Alaiddin DOMAÇ, Sağlık, İlaç ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Cengiz TÜRKMAN, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Meryem İSKENDEROĞLU, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Şevki GÜLAY, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mahmut Kemal SARI, Darüşşifa Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim ÖZYURT, Bafra İb-ni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet DURSUN, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Ümit KOYUNCU, Proje koordinatörlerimiz Ercan NAR, Mehmet YILMAZ, Dil Kursu Öğretmenimiz Vildan BULUT ve öğrenci, öğretmen ve eğitici sağlık personeli tüm proje katılımcılarının yer aldığı törende katılımcılar idarecilerimiz ile görüşlerini, anılarını ve dileklerini paylaşma fırsatını bulmuştur.

İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali ORUÇ  Kapanış Töreni konuşmasında  ulusal ve uluslararası halk sağlığı hizmeti sunumunun ve sağlık alanında mesleki öğrenci eğitiminin geliştirilmesine ışık tutması amacıyla başlatılan projemiz ile Koruyucu ve Önleyici Sağlık Hizmetlerini ön plana çıkarmayı, Halk Sağlığı Hizmetleri alanında öğrenci yetiştirilmesine katkı sağlamayı, Halk Sağlığı Hizmetlerinin Avrupa Standartlarında sunumunu değerlendirmeyi ve Sağlık Sektörüne kalifiye personel yetiştirilmesine katkı sağlamayı hedeflediklerini açıklamıştır. “Öğrencilerimizin Avrupa Birliği Standartlarında halk sağlığı hizmetlerini değerlendirerek mesleki hayatlarında kullanabilecekleri bilgi ve beceri kazanmaları, kültürel ve dilsel gelişimlerini arttırmaları, aldıkları Europass Belgeleri ve Sertifikalar ile kişisel CV'lerine önemli bir yeterlilik alanı ve referans eklenmesi ve mesleki istihdam anlamında yeterliliklerini arttırmaları ve yeni bir vizyon kazanmalarını sağlayacağını düşünmekteyiz , eğitim ve staj faaliyetlerini başarıyla tamamlayan öğrenci, öğretmen ve eğitici sağlık personellerimizi tebrik ediyor, projede emeği olan herkese teşekkür ediyorum” diyerek kapanışı gerçekleştirmiştir.

• 20180508_174330.jpg
  • 20180508_175912.jpg