İl Verem Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi
17 Ocak 2020

2019 Yılı İl Verem Kurulu toplantısı Sağlık Müdürlüğümüz toplantı salonunda Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanımız Dr.Selami Arslan başkanlığında gerçekleştirildi.

Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanımız Uzm.Dr.Mehmet Kılınç'ın ve başkan yardımcılarımızın katıldığı toplantıda hastane yöneticilerimiz, ilçe sağlık müdürlerimiz, Enfeksiyon ve Göğüs Hastalıkları Uzmanlarımız, TB laboratuvarı sorumlusu, mikrobiyologlar, İl Göç Dairesi Uzmanı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı, Aile Hekimleri dernek temsilcisi, dispanser hekimlerimiz ile uzmanlarımız da yer aldı.

Toplantıda TB İl Koordinatörümüz tarafından kurul üyelerine dünya, ülkemiz ve ilimizdeki güncel TB verileri; TB aktif sürveyansı ve laboratuvar sürveyansı, Hayvan Tüberkülozu, hastanelerimizde enfeksiyon kontrol önlemleri, çocuklarda tüberküloz, HIV ( +) TB hastaları, Doğrudan Gözetimli Tedavi uygulamaları, şartlı nakdi yardım alan hastalarımız konularında bilgi verildi.