Hasta Hakları Birimlerinde Çalışan Personele Eğitim Verildi
08 Mart 2022

Müdürlüğümüz Hasta Hakları İl Koordinatörlüğü tarafından hasta hakları birimlerinde çalışan personele 02-04 Mart 2022 tarihleri arasında, “Hasta Hakları Uygulamaları” eğitim verilmiştir.

Hasta Hakları İl Koordinatörü Dr. Emine ŞEN tarafından; "Hasta Hakları Mevzuatı", "Bakanlık Uygulamaları" ve "Hasta-Hekim İletişimi" konuları; Müdürlüğümüz Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı personeli Sosyal Hizmet Uzmanı Mehmet TOPAL tarafından "Empati", "Beden Dili" ve "Stres Yönetimi" konuları anlatılmıştır.

"Uygulama Eğitimi"; Dr. Emine ŞEN, Mehmet TOPAL ve Samsun Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Hasta Hakları Birimi çalışanı Zinnure Özden ULTAV tarafından verilmiştir. Uygulama eğitiminde: Ek-5 Formu ile başvurunun nasıl alınacağı, değerlendirileceği, HBBS’ye yükleneceği, sonuçlandırılıp kapatılacağı katılımcılara anlatılarak her katılımcıya uygulama yaptırılmıştır. Örnek başvurular ve örnek kurul kararları rol play ile gösterilmiştir.

Toplam 13 katılımcıya katılım belgesi, eğitime katkı sağlayan iki personelimize teşekkür belgesi düzenlenmiştir.