Hasta İletişim Birim Sorumluları Eğitimi (Birinci Grup)
27 Şubat 2018

"Hasta Hakları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin" yürürlüğe girmesi ile birlikte, bünyesinde hasta iletişim birimi bulunmayan 45 adet kurum ve kuruluşta, hasta iletişim birimi kurularak birim sorumluları görevlendirilmiştir.

"2014/32 sayılı Hasta Hakları Uygulamaları Genelgesine" istinaden hasta iletişim birim sorumlularına "Hasta Hakları Uygulamaları" konusunda eğitim verilmesi planlanmış olup, üç gruba ayrılan birim sorumlularına Ocak-Şubat-Mart aylarında, ikisi teorik, üçü pratik olmak üzere toplam beş gün süreyle eğitim verilecektir.

5-9 Ocak 2015 tarihleri arasında; OMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi, ÖMÜ Diş Hekimliği Fakültesi, Özel Medicalpark Samsun Hastanesi, Özel Mediva Hastanesi, Özel Medibafra Hastanesi, Özel Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Dal Hastanesi ,Özel Medicana İnternational Samsun Hastanesi, Özel Büyük Anadolu Hastanesi, Özel Büyükanadolu Meydan Hastanesi,Özel Atasam Hastanesi, Özel Liman Hastanesi, Salıpazarı İlçe Devlet Hastanesi, Asarcık İlçe Devlet Hastanesi ve 19 Mayıs İlçe Devlet Hastanesinin hasta iletişim birim sorumlularından oluşan ilk gruba eğitim verilmiştir.

Eğitimin ilk günü Hasta Hakları İl Koordinatörü Dr.Emine ŞEN tarafından; "Hasta Hakları Mevzuatı", "Bakanlık Uygulamaları" ve "Hasta Hekim İletişimi" konuları, ikinci gün İlimiz Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Psikologlarından Arzu BASMACI tarafından "Empati", "Beden Dili" ve "Stres Yönetimi" konuları anlatılmıştır.

Toplam 14 katılımcıya katılım belgesi, psikolog ve uygulama eğitimine katkı sağlayan birim sorumlularına  teşekkür belgesi düzenlenmiştir.